Blogs by Barbara

Financiële gezondheid van je werknemers

Zorg over je financiën levert stress op, meer stress leidt tot uitval en ziekteverzuim. De werkgever heeft er dus baat bij om financiële onzekerheid weg te nemen bij de werknemer. PUUR Advies helpt de werkgever hier graag bij.

Financiën en zorgen rondom de financiële situatie worden op de werkvloer niet echt besproken en al helemaal niet met de werkgever zelf. Daar zit nog wel taboe op. Maar, langere tijd zorgen over geld levert zoveel stress op dat de mentale én fysieke gezondheid van je medewerkers hier onder lijden. Voor de werkgever betekent dat meer ziekteverzuim, minder productiviteit en als gevolg daarvan minder bedrijfsresultaat.

Als werkgever kun je hier wel degelijk zelf wat aan doen, PUUR Advies helpt je graag. Ik kan als onafhankelijk financieel planner het totaalplaatje van de werknemer goed inzichtelijk maken, een zogenoemde financiële foto. Op een tijdlijn vanaf nu tot en met pensioen visueel helder inzicht verschaffen in het netto te besteden gezinsinkomen. Vervolgens mensgericht, praktisch en concreet advies geven hoe zij hun persoonlijke doelen en wensen kunnen behalen. “Helder * financieel * inzicht” levert de medewerker financiële rust op en de werkgever een financieel gezonde medewerker die vitaal en zonder zorgen zijn werk verricht.

Als je als werkgever je hiervan bewust bent én het mogelijk maakt voor je medewerkers, voorkom je veel langdurige en daarmee dure problemen. Interesse om hierover te sparren? Graag! PUUR Advies: helder*financieel*inzicht….

Bel (06 222 32 067) of mail (barbara@puuradvies.nl) me en ik ga graag vrijblijvend met je in gesprek over de mogelijkheden.

Uw brein weerhoudt een goed pensioen

Waar denkt u aan bij het woord ‘pensioen’? Misschien schieten de plaatjes van tropische stranden, fietstochten of lekker uitslapen door uw hoofd, maar de kans is groter dat u denkt aan ziekte, verlies of andere treurige zaken. Het blijkt namelijk dat veel mensen pensioen koppelen aan negatieve zaken. Logisch dus dat u niet met veel plezier begint aan het opbouwen van vermogen voor later.

Lees verder

Waarom vrouwen betere beleggers zijn

Misschien kent u het spel ‘deal or no deal’. Hierin krijgt een kandidaat de mogelijkheid koffertjes met geld te openen. De ‘bank’ biedt telkens een bedrag voor de resterende koffers en stelt de vraag: ‘deal or no deal?’.

Lees verder

Deze beleggingsblunders maakten anderen

U heeft vast een (financieel) doel in uw leven. Misschien wilt u eerder stoppen met werken of u wilt  uw kinderen helpen met de eerste aankoop van hun huis. Waarschijnlijk zet u daar geld voor opzij. Maar, met sparen alleen haalt u uw doel waarschijnlijk niet. Hoe dat kan?

Lees verder

Dubbel beloond worden voor uw goede voornemens?

Het jaar is weer begonnen. De tijd van goede voornemens. We gaan stoppen met roken, minder drinken en letten op onze beweging.

Lees verder

Zó regelt u een financieel betere “oude dag”

Iedereen moet steeds meer voor zichzelf zorgen want de overheid trekt zich als verzorgingsstaat steeds verder terug. Dus, wordt nu van u verwacht uw zaken zelf te regelen. Bijvoorbeeld de studieschuld, eerste woning van de kinderen én uw eigen pensioen. Bij dat laatste helpt de overheid toch nog een handje.

Lees verder

Studerend kind.... kan ik dat wel betalen?

Uw kind gaat studeren. Voor sommigen ligt de studie te ver om elke dag heen en weer te reizen, dus moet een kamer worden gezocht.

Lees verder

De gouden tip om succesvoller te beleggen

Hoe zorgen we samen dat u het rendement haalt dat u nodig heeft? Wat is een gouden tip om te zorgen dat u minder last heeft van beursdalingen?

Lees verder

Korte termijn crisis, lange termijn kansen

In het voorjaar van 2020 staat de wereld stil.

Lees verder