Puur Advies | Werk & Loopbaan

Werk & Loopbaan

Baanwissel of Ontslag

Voor veel mensen is werken in loondienst de basis voor het levensonderhoud. Daarnaast wordt er vaak met deze baan pensioen opgebouwd. Werk en loopbaan verdienen aandacht, want het is niet meer vanzelfsprekend dat men 40 jaar bij dezelfde werkgever in dienst blijft, de arbeidsmarkt is aan het flexibiliseren.

Wat betekent het in uw situatie, als uw baan (on)vrijwillig verandert? U kunt te maken krijgen met ontslag, een periode in het buitenland werken of de start van een eigen onderneming. Het heeft allemaal financiële gevolgen; op korte termijn voor uw directe inkomen én op lange termijn voor uw pensioen.

Balans werk & privé

Daarnaast kan het salaris door ervaring, kennis en kunde steeds toenemen maar misschien wilt u, vroeg of laat, bewust kiezen voor meer balans tussen werk & privé waardoor u minder wilt werken. In een concreet financieel plan is meteen inzichtelijk of dit haalbaar is of dat u bepaalde wensen moet bijstellen voor het geval er nog onvoldoende vermogen of inkomen is.

Wees in elk voorbereid op veranderingen in de werksituatie en houdt uw financiële huishouding op orde met een concreet en overzichtelijk financieel plan. Ook kunnen wij begeleiding bieden bij ontslag en uw mogelijkheden inzichtelijk maken.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op!