Puur Advies | Schenken & Erven

Schenken & Erven

Schenken

Het schenken van vermogen aan derden is gedeeltelijk vrijgesteld van schenkbelasting. Deze te betalen belasting is onder andere afhankelijk van aan wie en hoeveel u schenkt. Er zijn verschillende mogelijkheden om aan uw kinderen te schenken en om ze financieel op weg te helpen met bijvoorbeeld een dure studie of een eigen huis. Dit kan kan door geld over te dragen maar schenken kan ook op papier. Zo heeft elke schenking zijn specifieke voor- én nadelen. Het is belangrijk om uw uiteindelijke wensen in een adviesgesprek te bespreken, zodat we kunnen begeleiden met de juiste schenkingsovereenkomst op te stellen indien nodig.

Erven

Erfgenamen hebben recht op de bezittingen én de schulden, dit proces verloopt via wettelijke regels. U kunt hiervan afwijken door een testament te laten opmaken. Zaken die hierbij van belang zijn is of er een bedrijf tot uw nalatenschap hoort, als u mensen wilt uitsluiten als erfgenaam of als u specifieke zaken aan een specifiek iemand wilt nalaten. Een testament kan in veel gevallen bij overlijden fiscaal gunstiger uitpakken maar is afhankelijk van uw persoonlijke financiële situatie én van uw wensen. In een adviesgesprek bespreken we uw wensen en kunnen u vervolgens inzicht bieden of een testament in uw situatie voordeel biedt ten opzichte van de wettelijke regels.

Levenstestament

Een levenstestament mag in een gezonde financiële huishouding niet ontbreken. Dit kan veel financiële belemmeringen oplossen voordat het te laat is. Wij vertellen u hier graag meer over. We werken nauw samen met notarissen om ons advies naadloos te laten aansluiten bij daadwerkelijk opstellen van de benodigde aktes.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op!