Puur Advies | Gezin & Samenleven

Gezin & Samenleven

Samenleven

Dat gebeurt in veel verschillende vormen maar waar kiest u nu voor? Een geregistreerd partnerschap of een huwelijk? Samenwonen of een LAT relatie? Elke keuze heeft duidelijk andere financiële en juridische gevolgen. Ben je elkaars fiscaal partner geworden, kies je voor gemeenschap van goederen of toch liever partnerschapsvoorwaarden? Belangrijk om goed op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden en de gevolgen van uw keuze.

(Echt)scheiding

Huwelijkse voorwaarden – partnervoorwaarden maakt u bij voorkeur bij aanvang van een relatie, als de onderlinge communicatie (nog) soepel verloopt. Dan kunt u in goed overleg de verwachtingen over de aanstaande samenleving uitspreken en deze gezamenlijk vastleggen voor het geval toch onverhoopt een scheiding in de toekomst plaatsvindt.

Samengestelde gezinnen

Na een scheiding ontstaan soms samengestelde gezinnen die nóg meer hun eigen specifieke aandachtspunten hebben. Gaan jullie samenwonen, met of zonder kinderen uit een vorige relatie? Zorg voor elkaar en bespreek vooraf al jullie wensen. PUUR Advies schept duidelijkheid in deze complexe materie.

We brengen de financiële en juridische gevolgen in uw specifieke samenleving in kaart. De gevolgen hiervan koppelen wij aan de persoonlijke wensen en verwachtingen zodat u bewuste en daarmee betere keuzes op de lange termijn kunt maken.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op!