Puur Advies | Risico's & Overlijden

Risico’s & Overlijden

Ziekte, ontslag, echtscheiding en overlijden

We lopen financieel gezien verschillende risico’s die variëren van arbeidsongeschiktheid tot ontslag en van echtscheiding tot overlijden. Allemaal situaties die ingrijpen op onze financiële situatie. Er zijn risico’s die we kunnen verzekeren, voor anderen moeten we zelf financiële buffers bouwen. Zowel verzekeren als buffers opbouwen begint met helder financieel inzicht in de financiële huishouding. Weet u welke risico’s u wel of niet kunt dragen? Hoeveel geld u nodig heeft in een mogelijk scenario?

Herkent u dit?

  • Vaak wordt het risico van overlijden wel meegenomen in een hypotheekaanvraag, maar past deze verzekering in het héle financiële plaatje? Laat u uw partner en/of kinderen goed verzorgd achter? Niet teveel maar zeker ook niet te weinig…..
  • Bij een scheiding is het fijn als beide partners een gezonde financiële toekomst hebben, dat vergt vóóraf bij het aangaan van de relatie een goede administratie en afspraken die zijn vastgelegd in goed overleg.
  • Bij (dreigend) ontslag is de financiële onzekerheid groot. Dit voorkomt u met een helder en overzichtelijk plan waar u in een voorkomend geval op terug kunt vallen.

Financiële Rust en Zekerheid

Kortom, verschillende scenario’s die inzicht vragen in uw gehele financiële huishouding, maar ook zaken waarover u wellicht eens met een financieel deskundige over wilt sparren. Dat kan! Niet pas als het te laat is en niet pas als de onzekerheid u al slapeloze nachten heeft bezorgd. Zorg dus voor rust en zekerheid door advies in te winnen en daar periodiek aandacht aan te besteden. Begin met het inzichtelijk maken van uw risico’s en PUUR Advies helpt u met het in kaart brengen van alle mogelijke opties.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op!